Medior Tester / Medior informatie test engineer GEO/GIS

Vacature: Medior Tester / Medior informatie test engineer GEO/GIS
Locatie: Utrecht
Referentienummer: 21.17.42

 

 

 

 

Als software tester RIGD-LOXIA draag jij volop bij aan de kwaliteit van onze produkten

Je uitdaging

Wij zijn op zoek naar een medior tester die van uitdagingen houdt, iemand die ons helpt met zijn/haar expertise om GEO/GIS informatie te testen en controle van ETL output uit FME en testautomatisering. In een enthousiast team, samen met  ontwikkelaars en evt. andere testers werk je aan software voor Prorail. De verschillende softwareproducten waar we aan werken zijn complex van aard, en doorspekt met technische vaktermen uit de spoorse wereld. De kwaliteitseisen van de gebruikers zijn hoog vanwege vereiste onderlinge consistentie tussen de verschillende systemen die ze gebruiken. Aangezien we werken als zelfsturend Scrum team, ben je net als de rest van het team actief betrokken bij de voorbereiding van stories, refinements, planning en designsessies. Je ontwerpt, reviewt  en voert testcases uit en automatiseert deze waar relevant. Je registreert je bevindingen en beoordeelt, bespreekt en hertest deze. Na elke sprint van drie weken worden de gerealiseerde stories door het team middels een demo getoond aan de stakeholders.

 

Je profiel

 • Minimaal HBO opleiding, bij voorkeur Informatica / Information engineering;
 • Aantoonbaar opgeleid (bijvoorbeeld door cursussen) in een aanpak van gestructureerd testen.  ISTQB  /  TMap / Certified Agile Tester zijn een pre;
 • Minimaal 3 jaar gedegen ervaring in testtrajecten in de  GIS/GEO wereld,  zowel in het testen van data(conversie) als van functionaliteit.

Vaardigheden en competenties

 • Klantgericht
 • Communicatief
 • Resultaatgericht
 • Teamplayer
 • Sterk analystisch vermogen
 • Denkt in structuren en werkt nauwgezet
 • Pro-actief

Kennis en ervaring

 • Kennis van en ervaring in scrum/agile trajecten;
 • Sectorkennis van Spoor  is een sterke pre, bij voorkeur op het gebied van geografische en schematische tekeningen.  Anders bijvoorbeeld uit Rijkswaterstaat, IB’s, Energiesector;
 • Aantoonbare kennis van- en ervaring met opstellen van testmethodieken en het werken hiermee (tools, testscripts);
 • Kennis en ervaring in FME, Oracle Spatial en ESRI is een sterke pre.    

 

Ons aanbod

We bieden je een interessante functie met doorgroeimogelijkheden, in een dynamische ontwikkelomgeving in hartje Utrecht. Vanzelfsprekend bieden we een prima pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, grote flexibiliteit en een uitstekende work/life balance (onder andere 30+ vakantiedagen).
LOXIA is er trots op veel ruimte te kunnen geven aan persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard via opleiding, maar ook op andere wijzen. Teamoverstijgend hebben we gildes voor bijvoorbeeld testen en architectuur. De leden van de gildes komen regelmatig bij elkaar om van elkaar te leren en ideeën op te doen hoe ze hun rol nog beter kunnen vervullen.
Per sprint heeft elk teamlid innovatietijd die hij/zij kan besteden aan zaken die niet direct een bijdrage hoeven te leveren aan de scope van de sprint maar wel nuttig kunnen zijn voor de afdeling of de opdrachtgever.
De functie is bedoeld voor een vast dienstverband of inhuur; zzp'ers gelieve niet te reageren.

Acquisitie voor deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Werken op de afdeling ontwikkeling bij RIGD-LOXIA betekent werken met spoorse vakmensen, bevlogen ambitieuze ontwikkelaars. Wij zijn een belangrijke partner voor ProRail als het aankomt op de informatievoorziening rondom beheersing en beveiliging van het spoor. Van idee tot realisatie bieden wij de technische know-how en ondersteunende software om aan alle wensen te voldoen.

Wij zijn op zoek naar gedreven vakmensen voor verschillende disciplines. Wij bieden je een dynamische en sociale omgeving waar vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij hebben meerdere scrumteams die dedicated werken aan producten, met een vaste Product Owner die veel voor het team beschikbaar is. Onze ontwikkelteams bestaan uit 5 tot 8 personen die voortdurend het beste in zichzelf naar boven willen halen. Dit realiseren wij door in korte iteraties onze voortgang te tonen aan de gebruikers en constant te zoeken naar mogelijkheden om ons te verbeteren. Onze teams zijn zelfsturend en multi-disciplinair.

LOXIA is er trots op veel ruimte te kunnen geven aan innovatie en persoonlijke ontwikkeling. Teamoverstijgend hebben we gildes voor bijvoorbeeld testen en architectuur. Scrum Masters, Product Owners, architecten en testers komen regelmatig bij elkaar om van elkaar te leren hoe ze hun rol beter kunnen vervullen.

Reageren

Voor informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Arjen van Mierlo, 06-13682596. Informatie over de sollicitatieprocedure kun je opvragen bij Silvana Skotarczak, 06-12749440.

#li-dnpost