Tech Lead

Vacature: Tech Lead
Locatie: Utrecht

 

 

 

Ken jij alle geheimen van Java? RIGD-LOXIA zoekt een Tech Lead

Je uitdaging

         
Wij zijn op zoek naar een Tech Lead die van uitdagingen houdt, iemand die ons kan helpen met zijn/haar expertise op het gebied van software ontwikkeling en die daarbij ook kennis kan overdragen aan onze collega's.

Samen met een team van andere ontwikkelaars en testers werk je aan software voor ProRail. De specifieke applicatie waar je aan zult werken is een website, met back-end, die onze klanten (ProRail, ingenieursbureaus en aannemers) voorziet van informatie over het Nederlandse spoorwegnetwerk. Aangezien we werken als zelfsturend Scrum team, ben je net als de rest van het team actief betrokken bij de voorbereiding van stories, refinements, planning en designsessies. We houden van samenwerken en kennisdelen; pair-programming is een van de methoden om dat te bewerkstelligen. Na elke sprint van twee weken worden de gerealiseerde stories door het team middels een demo getoond aan de stakeholders.

De laatste paar maanden zijn we druk bezig met automatische regressietesten; dit doen we in Selenium en Fitnesse. Als Tech Lead ondersteun je de testers in dit proces.

 

Je profiel

Je bent iemand met een afgeronde HBO of WO-opleiding. Je hebt al minimaal 7 jaar ervaring op het gebied van Java softwareontwikkeling en wordt ook door anderen beschouwd als senior.

Werken volgens Scrum betekent een open sfeer van communicatief vaardige mensen en jij weet van jezelf dat je daarin prima kunt functioneren. Als software architect ben je in staat proactief technische uitdagingen over te brengen op het team en niet technische mensen daaromheen (zoals een product owner). Je geeft er vervolgens ook in je eigen code invulling aan. Samen met de andere software architecten draag je zorg voor uniformiteit waar nodig en verzorg je technische uitwisseling tussen teams.

We zijn altijd op zoek naar verbeteringen, binnen het team en in het proces en we hopen dat jij ook zo iemand bent.

Verder heb je ervaring met JavaScript / AngularJS (1.x), verstand van Hibernate / JPA en al vaker Web en REST Services gebouwd. Ervaring met cloud (Azure), Docker en MongoDB is een pre.

 

Ons aanbod

De functie is bedoeld voor een vast dienstverband.  We bieden je een interessante functie met doorgroeimogelijkheden, in een dynamische ontwikkelomgeving in hartje Utrecht. Vanzelfsprekend bieden we een prima pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, grote flexibiliteit en een uitstekende work/life balance (onder andere 30+ vakantiedagen).

LOXIA is er trots op veel ruimte te kunnen geven aan persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard via opleiding, maar ook andere wijzen. Teamoverstijgend hebben we gildes voor bijvoorbeeld testen en architectuur. De leden van de gildes komen regelmatig bij elkaar om van elkaar te leren en ideeën op te doen hoe ze hun rol nog beter kunnen vervullen.

Per sprint heeft elk teamlid innovatietijd die hij/zij kan besteden aan zaken die niet direct een bijdrage hoeven te leveren aan de scope van de sprint maar wel nuttig kunnen zijn voor de afdeling of de opdrachtgever.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Afdeling

Werken op de afdeling ontwikkeling bij RIGD-LOXIA betekent werken met spoorse vakmensen, bevlogen ambitieuze ontwikkelaars. Wij zijn een belangrijke partner voor ProRail als het aankomt op de informatievoorziening rondom beheersing en beveiliging van het spoor. Van idee tot realisatie bieden wij de technische know-how en ondersteunende software om aan alle wensen te voldoen.

Wij zijn op zoek naar gedreven vakmensen voor verschillende disciplines. Wij bieden je een dynamische en sociale omgeving waar vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij hebben meerdere scrumteams die dedicated werken aan producten, met een vaste Product Owner die veel voor het team beschikbaar is. Onze ontwikkelteams bestaan uit 5 tot 8 personen die voortdurend het beste in zichzelf naar boven willen halen. Dit realiseren wij door in korte iteraties onze voortgang te tonen aan de gebruikers en constant te zoeken naar mogelijkheden om ons te verbeteren. Onze teams zijn zelfsturend en multi-disciplinair.

LOXIA is er trots op veel ruimte te kunnen geven aan innovatie en persoonlijke ontwikkeling. Teamoverstijgend hebben we gildes voor bijvoorbeeld testen en architectuur. ScrumMasters, productOwners, architecten en testers komen regelmatig bij elkaar om van elkaar te leren hoe ze hun rol beter kunnen vervullen.

Reageren

Voor informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Arjen van Mierlo, 06-13682596. Informatie over de sollicitatieprocedure kun je opvragen bij Silvana Skotarczak, 06-12749440.

Interesse? Solliciteer hier

#li-dnpost